Facebook pixel
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Doftljus - handla dina favoriter

Doftljus sprider väldoft i hemmet och präglar ett helt rums atmosfär. Vårt doftsinne ger oss några av våra starkaste, mest delikata och sensoriska upplevelser och har förmågan att både skapa och återuppleva minnen. I vårt utbud har vi underbara doftljus från Klinta Massageljus, Woodwick, Yankee Candle, Victorian Candles och K. Lundqvist.

Köp doftjus fraktfritt, med 100 dagars öppet köp och blixtsnabb leverans! Lägger du din order innan kl 15 så går din order iväg samma vardag!

Doftljus skapar härlig sinnesstämning

Hos oss kan du köpa du allt från lite enklare doftljus till ett lägre pris, till vackra handgjorda ljus med miljövänliga ingredienser av högsta klass, specialgjorda av skickliga parfymörer. Doftljusen vi säljer är  tillverkade av naturliga ingredienser som soja, bivax och eteriska oljor med dofter som är hämtade direkt från vårt underbara växtrike. Vilket leder till att dofterna inte skapar olika sorters obehag som exempelvis huvudvärk. Huvudvärk upplever en del av doftljus där råvaror av syntetiskt ursprung förekommer. Doftljus är speciellt populärt under de mörkare höst- och vintermånaderna, men vi anser att alla bör unna sig den vardagslyxen att kunna tända och njuta av ett väldoftande doftljus året om.

Perfekt present

Doftljuset är den perfekta gå-bort-presenten som uppskattas mer än en flaska vin eller blombukett! Med underbara dofter, förpackade i vackra glas är ett doftljus en uppskattad gåva som vackert passar in i alla typer av hem och miljöer. Så nästa gång du ska bort på en middag eller annan tillställning rekommenderar vi ett doftljus istället för vinflaskan. Det är så mycket bättre på många olika sätt. Fler av doftljusen vi säljer kommer förpackade i fina kartonger som du inte behöver slå in för att det ändå ska bli en fin present att ge bort.

Sköt dina doftljus rätt

Trimma alltid veken efter varje gång det varit tänt för att undvika att ljuset sotar och lämna aldrig ett tänt ljus obevakat. Ett doftljus bör brinna i max fem timmar för maximal effekt. Lämna alltid kvar 1 cm vax i botten på ljuset för att undvika att glaset blir för varmt, men var bara lugn du har då fått ut ljusets maximala brinntid. Veken bör heller inte vara mer än sex millimeter, då brinner ljuset onödigt fort och du riskerar att ljuset sotar, speciellt om det är från WoodWick. När det gäller just WoodWick ska du trimma träveken till cirka 3 mm efter att du har haft ljuset tänt för att få ut det bästa av doftljuset. Även veken på ljusen med bomullsveke behöver trimmas för att du ska få ut maximalt av ditt doftljus. Du gör det enkelt med en sax så fort doftljuset har svalnat och stearinet eller oljan har stelnat. Om du inte låter ljuset svalna finns det risk att den bit av veken du trimmar trillar ner i oljan eller stearinet och fastnar där när ljuset svalnar.

Att köpa doftljus online

En del som hör talas om Doftriket undrar någon kan våga köpa doftljus online. Det är faktiskt så att inte ens en kund på tusen väljer att returnera doftljus p.g.a. att de inte gillar doften. Om man väljer att köpa ett doftljus från ett erkänt varumärke och tycker att beskrivningen av doftljuset är tilltalande är fallet oftast så också. Genom att noggrannt beskriva känslan som de olika dofterna skapar i rummet där ljusen brinner är det lätt att hitta en doft som passar. Att köpa doftljus hos oss, av hög kvalitet är alltid lätt och problemfritt så att det går inte att misslyckas. Om du trots allt ångrar dig erbjuder vi alltid 100 dagars öppet köp. På så sätt kan du alltid byta till ett annat doftljus.

Doftrikets dofttest – vilket doftljus är rätt för dig

Det är inte alltid lätt att veta vilken doft man letar efter, då kan vi hjälpa dig. Vi lägger ständigt stor omsorg i att välja ut ett sortiment som tillfredsställer de allra flesta. Trots det är det inte alltid lätt att veta vilken doft man vill testa nästa gång och vad som passar bra. Vi som jobbar med det här har genom vår erfarenhet lärt oss en hel del om vilken doft som passar vem och med ett par enkla frågor brukar vi kunna hitta rätt doftljus till våra kunder. Gör dofttestet så återkommer vi personligen inom kort med ett förslag på doftljus speciellt anpassat för just dig. Gör dofttestet här.

Vilken storlek på doftljus är bäst?

Som ni har sett här på sidan är det inte så ofta som vi har mer än en storlek av varje doft. Detta är ytterst medvetet val från vår sida. När vi tar in ett nytt märke är storleken en av alla parametrar vi tar hänsyn till. Ett doftljus får inte vara för litet men inte heller för stort. Dels för att det oftast inte är så snyggt med stora ljus men också för att man ska ha en chans till att byta doft då och då. Därför väljer vi ljus som vi tycker är lagom stora, det passar ju förstås oss här i Sverige. Vi tar även alltid hänsyn till att du som kund ska få maximalt ut av ditt ljus för pengarna och därför kan du alltid lita på att storlekarna på ljusen är bra.

Exklusiva doftljus

Att unna sig vardagslyxen med att tända exklusiva doftljus i hemmet är något som fler och fler gör. Det finns doftljus i flera olika prisklasser på marknaden och det innebär att det finns ljus av olika kvalitet. Vi på Doftriket fokuserar på det sortiment som passar majoriteten av Sveriges doftljusälskare och som ger mest kvalitet och njutning för pengarna. Det innebär exempelvis att vi väljer bort billiga doftljus med låg kvalitet på ingredienserna. Vad som är exklusiva doftljus eller mindre exklusiva doftljus är även olika för olika personer. Vi är helt säkra att du hittar någonting du gillar hos oss. Däremot hittar du inte enkla och billiga doftljus hos oss, utan bra doftljus till bra priser.

Vilket doftljus är bäst i test?

Vilka dofter man tycker om är otroligt personligt. Det finns några dofter som är mer populära än andra men det betyder förstås inte att det skulle kunna vinna något test. Det som vi vet och som alla våra leverantörer håller med om är att i Skandinavien gillar vi en doft av renhet, en lätt doft som passar in i olik rum. Detta avspeglar sig förstås i vår topplista där dofter som Klinta Nytvättat och Woodwick Linen ligger högt upp. Så om du inte vet vad du ska prova kan vi komma med ett bra tips baserat på vad våra andra kunder tycker om. Prova och om du inte är nöjd har vi alltid 100 dagars öppet köp. Har du några frågor kan du alltid kontakta vår kundservice för att få hjälp.

Service som passar dig

För att göra det så smidigt, bekvämt och roligt som möjligt för dig att handla dina favoritdoftljus Har vi sett till att hålla en riktigt bra servicenivå till dig som kund. Våra generösa öppet-köp-villkor ger dig möjlighet att returnera ditt köp 100 dagar efter du fått leveransen. Så våga prova en ny doft idag, du kan alltid returnera den till oss och om du inte är nöjd kan vi alltid tipsa dig om någon annan härlig doft.

Ingen vill längre betala för frakten och därför finns möjligheten till fri frakt när du shoppar hos oss. Har du jättebråttom med dina nya doftljus kan du alltid betala en liten slant extra för att få din leverans snabbare.

Har du minsta lilla fråga har du alltid möjligheten att kontakta vår kundservice som svarar på alla dina frågor och hanterar alla ärenden du kan tänkas ha.

Så våga prova en ny doft idag, det går alltid att returnera den till oss och om du inte är nöjd kan vi alltid tipsa dig om någon annan härlig doft.

Doftrikets topplista - doftljus

Även om alla har sin egen smak och föredrar att ha saker och ting på sitt eget sätt, så är det oftast något som sticker ut i försäljningsstatistiken. Vi ser det här mönstret mer eller mindre tydligt bland alla kategorier och varumärken. Så om du är osäker hittar du en liten vägledning här. När vi träffar våra leverantörer pratar de ofta om att det finns olika dofter som går hem på olika marknader. När vi själva bryter ner vår statistik här på Doftriket ser vi en gemensam nämnare. Det verkar helt enkelt vara så att vi nordbor oftast föredrar doftljus med dofter som kan beskrivas med ord så som fräsch, lätt och enkel. Flera av de varumärken som vi säljer här på Doftriket har sitt ursprung utanför Sverige och här kan vi se ett större utbud av fruktiga och komplexa dofter. Här nedan följer en kort genomgång av respektive varumärkes storsäljare. Vill du se vår fullständiga topplista kan du kolla på den här.

Klintas storsäljare – doftljus och massageljus

Klinta kommer från mitten av Skåne, här har de all sin verksamhet. Att Klinta är från Sverige märks väldigt tydligt i deras dofter. Det är oftast enkla, rena och tydliga dofter. Ofta med inslag från det som finns utanför våra dörrar här i Sverige men ibland även mer exotiska inslag. Ett helt exotiskt inslag är den helt underbara doften Apelsin och Ylang Ylang, som finns både som doftljus och doftpinnar.

Mer typiskt för Klinta är de två dofterna Klinta Nytvättat och Klinta Renbäddat. Renbäddat är faktiskt ett yngre syskon till Nytvättat. Nytvättat och Renbäddat sprider en härligt fräsch doft som de allra flesta kan förknippa med något positivt. Nytvättat har en härlig touch av naturliga inslag i tvättsammanhang. Renbäddat har i sin tur inslag av linne och andra dofter som förknippas med rena sängar.

Woodwicks topplista - doftljus

Hos oss säljer Woodwicks något mindre komplexa och renare dofter mer än de komplexa. Ett exempel på en ren doft tycker vi Woodwick Linen är. Den har stora likheter med dofterna från Klinta. Enkelt och rent helt enkelt. Är du sugen på att prova ett härligt ljus från Woodwick men inte vet vilken doft du ska köpa kan vi rekommendera just Woodwick Linen.

Woodwicks mer komplexa dofter innehåller ofta många olika inslag av olika naturliga ämnen, ofta med exotiska inslag. Ett exempel på detta är Woodwick Fresh Flowers. Sedan finns det även härliga doftljus med tre dofter samlade i ett enda ljus. Dessa doftljus kallas för Woodwick Trilogy och där är dofter placerade i tre skikt. Du får alltså tre härliga dofter i ett och samma doftljus. Dessutom kommer du få en kort men härlig övergång av dofterna där de mixas ihop.

Yankee Candle doftljus – toppsäljarna

Precis som våra andra varumärken, Klinta och Woodwick, säljer vi mest av Yankee Candles enkla dofter. Här hamnar oftast de dofter som har inslag av flera olika dofter i skymundan. Istället är det dofter som Yankee Candle Clean Cotton och Yankee Candle Vanilla som säljer mest hos oss.

Men om du är sugen på att prova ett doftljus från Yankee Candle med en ordentlig men väl avvägd mix av dofter kan vi rekommendera Yankee Candle Viva Havanna. Våga prova en ny doft, skulle du inte vara nöjd har du alltid 100 dagars öppet köp.

Drift & produktion:  Wikinggruppen