Facebook pixel
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Hur man använder doftljus

För att få ut så mycket som möjligt av ditt eller dina doftljus är det viktigt att de sköts om på ett bra sätt. Det är inte mycket som krävs men en liten insats då och då kommer att förlänga och förbättra din upplevelse. Det skiljer sig lite åt mellan olika märken hur de ska skötas om. Hur man ska hantera och sköta sina doftljus beror det mycket på vad det är för sorts veke.

​Om ljuset har en bomullsveke som exempelvis Klinta Massageljus och Yankee Candle är det bra att klippa bort toppen av veken om det har blivit en liten “boll” mellan användningarna. Annars finns det en risk för att det sotar och brinner snabbare än nödvändigt. En lagom veke är ca 5-10 mm lång och jämn och fin. Woodwicks fantastiska ljus har en veke av trä som sprakar underbart när man eldar doftljuset som är helt underhållsfritt.

Alla doftljus är känsliga för solljus och kraftiga temperaturskillnader. Undvik därför att placera dina ljus i direkt solljus, framför allt på sommaren. Undvik även dragiga platser då det kan leda till förkortad brinntid och mer sot.

Vi säljer doftljus från Klinta Massageljus, Yankee Candle och WoodWick. Vi har alltid fri frakt, snabba leveranser och öppet köp i 100 dagar.

Skötselråd för doftljus

För att ett ljus ska brinna så länge som möjligt är det bäst om du inte eldar det mer än ca en timme åt gången.

Glöm inte heller bort att vara rädd om dig, håll alltid ljusen under uppsikt och se till att inte barn kan skadas. Du bör aldrig lämna ditt doftljus brinnande utan uppsikt!

För att skydda underlaget där doftljuset står, lämna alltid kvar ca en centimeter vax i botten på ljuset för att undvika att glaset blir för varmt och för att skydda underlaget du har ljuset på. Trots att du lämnar kvar lite har du fått ut ljusets maximala brinntid.

 

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Drift & produktion:  Wikinggruppen