Facebook pixel
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Hur man använder doftpinnar

Många undrar hur man gör med sina doftpinnar och hur de fungerar. Det hela är faktiskt mycket enkelt. De flesta doftpinnar kommer i en lättöppnad förpackning som skyddar doftpinnar i frakten. I paketen ligger pinnarna av trä separat från glasbehållaren med doftoljan. Det är dessa pinnar som kommer suga upp doftoljan och sprida doften i ditt hem. Dessa pinnar ska sätta ner i doftoljan, det först då doften kan spridas ordentligt och du kan njuta av dina doftpinnar.

I paketet ligger även glasbehållaren som innehåller doftoljan. I glasbehållaren sitter det en återförslutbar kork av plast som gör att doftoljan inte läcker ur behållaren. Denna kork sitter ganska hårt för att säkerställa att oljan inte rinner ut. När du ska ta bort denna är det bra att använda baksidan av en tesked för att enklare få loss korken utan att förstöra dina naglar. Tänk på att spara korken då du kan använda den för att återförsluta glasbehållaren om du vill spara på doftoljan när du inte vill använda doftpinnarna.

Var försiktig så du inte får doftoljan på fingrarna då det kan lukta starkt. Skulle du få doftoljan på fingrarna så är det ingen fara. Det är bara att tvätta händerna så försvinner doften inom 24 timmar.

När du har fått av korken ställer du ned valfritt antal träpinnar i glasbehållaren. Ju fler träpinnar du ställer ned i doftpoljan, desto mer doft kommer doftpinnarna att avge.

Vi säljer underbara doftpinnar från Klinta Massageljus, Yankee CandleK. Lundqvist och Millefiori Milano. Vi har alltid fri frakt, snabba leveranser och öppet köp i 100 dagar.

 

 

Skötselråd för doftpinnar

Doftpinnar kräver i princip inget underhåll alls, de bara står där och är fina och doftar gott så länge det finns olja kvar i behållaren.

Om du har köpt några av Klintas doftpinnar behöver du bara vända träpinnarna ca varannan vecka för att säkerställa att de avger önskad mängd doft.

Om du har doftpinnar från Yankee Candle, K. Lundqvist och Millefiori Milano behöver du inte röra pinnarna då det sköter sig själva.

Tänk på att doftens intensitet bestäms av mängden träpinnar som står i oljan. Ju fler pinnar, desto mer luktar det. Desto mer olja sugs också upp vilket gör att de inte håller lika länge. Exprimentera dig fram och hitta ett antal pinnar som passar dig!

 

Om du har några frågor och doftpinnar eller vad som helst är du alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss.

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen