Facebook pixel
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Vårda dina doftljus och doftpinnar

För att få ut så mycket som möjligt av doftljus och doftpinnar är det viktigt att de sköts om på ett bra sätt. Det är inte mycket som krävs men en liten insats då och då kommer att förlänga och förbättra din upplevelse. Det skiljer sig lite åt mellan olika märken hur de ska skötas om. När det kommer till ljusen beror det mycket på vad det är för sorts veke.

Skötselråd för doftljus

Doftljus Yankee CandleOm ljuset har en bomullsveke som exempelvis Klinta & co, Yankee Candle och Victorian är bra att klippa bort toppen av veken om det har blivit en liten “boll”. Annars finns det en risk för att det sotar och brinner snabbare än nödvändigt. En lagom veke är ca 5-10 mm lång och jämn och fin. Woodwicks fantastiska ljus har dock en veke av trä som är helt underhållsfri.

Alla ljus är känsliga för solljus och kraftiga temperaturskillnader. Undvik därför att placera dina ljus i direkt solljus, framför allt på sommaren. Undvik även dragiga platser då det kan leda till förkortad brinntid och mer sot.

För att ett ljus ska brinna så länge som möjligt är det bäst om du inte eldar det mer än ca en timme åt gången.

Glöm inte heller bort att vara rädd om dig, håll alltid ljusen under uppsikt och se till att inte barn kan skadas.

För att skydda underlaget där doftljuset står, lämna alltid kvar ca en centimeter vax i botten på ljuset för att undvika att glaset blir för varmt och för att skydda underlaget du har ljuset på. Trots att du lämnar kvar lite har du fått ut ljusets maximala brinntid.

Skötselråd för doftpinnar

Doftpinnar KlintaDoftpinnar kräver i princip inget underhåll alls, de bara står där och är fina och doftar gott så länge det finns olja kvar i behållaren.

Om du har köpt några av Klintas doftpinnar behöver du bara vända pinnarna ca varannan vecka.

Om du har doftpinnar från Yankee Candle behöver du inte ens göra det.

Tänk på att doftens intensitet bestäms av mängden pinnar som står i oljan. Ju fler pinnar, desto mer luktar det. Desto mer olja sugs också upp vilket gör att de inte håller lika länge. Exprimentera dig fram och hitta ett antal pinnar som passar dig!

 

Om du har några frågor är du alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss.

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen